Alle elektrische modellen op een rij

Steeds meer automerken hebben elektrische auto’s in hun aanbod. Daarom wordt het ook steeds moeilijker om deze auto’s met elkaar te kunnen vergelijken. Elektrischeautolease.nl heeft alle elektrische modellen op een rij gezet. Daaruit hebben we ook een top 5 gecreëerd op de volgende vergelijkingen:

 • De populairste elektrische auto’s;
 • De elektrische auto’s met de beste actieradius;
 • De goedkoopste elektrische auto’s.

Wil je op een andere manier elektrische auto’s vergelijken, dan wij hier in dit artikel benoemen? Dan kan dat ook via Elektrischeautolease.nl. Dankzij de handige zoekfilters kun je op vele manieren zoeken en zo een top vijf maken van de elektrische auto’s die bij jou passen.

Alle elektrische modellen op volgorde van populariteit

Onderstaand de top 5 van de meest gekozen elektrische leaseauto’s in Nederland. Deze opsomming is gebaseerd op de cijfers die de Rijksoverheid maandelijks publiceert over de voortgang van elektrisch rijden in Nederland. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt wat betreft zakelijk of privé gebruik van de auto. Ook wordt niet gekeken naar de aankoopprijs, de actieradius of de grootte van de wagen. Dit zijn gewoonweg de meest verkochte of geleasede elektrische automerken en types in Nederland:

 • Tesla Model 3 Standard Range
 • Kia e-Niro 64 kWh
 • BMW i3 120 Ah
 • Volkswagen e-Golf
 • Nissan Leaf

Top 5 elektrische auto’s als het om de beste actieradius gaat

Bij elektrische auto’s is de actieradius één van de belangrijkste dingen. Toch is het aantal kilometers die je met een volle accu kunt rijden voor de ene bestuurder belangrijker dan voor de ander. Rijd jij dagelijks korte stukjes in de stad en nooit lange afstanden? Dan zal je minder waarde hechten aan de beste actieradius. Maar moet je voor je werk het hele land doorkruisen, dan is het toch wel prettig wanneer je tussendoor niet hoeft op te laden. Met een diesel- of benzinemotor kan je zeker 600 tot 700 kilometer rijden op 1 tank. Bij elektrische auto’s is dat (nu nog) iets minder. De elektrische auto’s met de meeste actieradius gaan op dit moment al wel over de 500 kilometer bereik. Dit zal echter snel verbeteren. Er komen volgend jaar al auto’s aan met een bereik van maar liefst 800 tot 900 kilometer. Dit is de top vijf elektrische auto’s met de beste actieradius van dit moment:

 • Tesla Model S Long Range
 • Tesla Model S Performance
 • Tesla Model 3 Long Range Dual Motor
 • Tesla Model X Long Range
 • Volkswagen ID.3 Long Range

Goedkoopste elektrische auto’s

Dan hebben we voor u ook nog een lijstje met de goedkoopste nieuwe elektrische auto’s. Over het algemeen wordt gedacht dat elektrische auto’s duur zijn, maar dat valt heel erg mee. Steeds meer automerken komen met betaalbare elektrische auto’s op de markt. Vanaf ongeveer 300 tot 400 euro per maand kan je al een elektrische auto rijden door deze te leasen via Elektrischeautolease.nl. Dit zijn de goedkoopste elektrische auto’s van dit moment:

 • SEAT Mii Electric
 • Skoda CITIGO e iV
 • Volkswagen e-Up!
 • Smart EQ fortwo coupe
 • Smart EQ fortwo cabrio