Alanya

Alanya

Op ongeveer 135 kilometer van Antalya trekt het populaire vakantieoord Alanya jaarlijks talloze toeristen naar Turkije. De directe locatie aan de Turkse Rivièra maakt Alanya zo populair bij reizigers van over de hele wereld. In de zomer biedt het lokale mediterrane klimaat ideale zwemomstandigheden, die vakantiegangers ook graag gebruiken op de prachtige stranden van het dorp. Onder hen is het Cleopatra-strand, een van de beroemdste stranden van Alanya en heeft een lengte van ongeveer 3,5 kilometer. In totaal heeft Alanya meer dan 26 kilometer aan stranden te bieden, waardoor het de ideale bestemming is voor strandvakantiegangers in Turkije.

Alanya heeft ook veel te bieden buiten de stranden, omdat de stad in de provincie Antalya kan terugkijken op een verreikende geschiedenis, die tot op de dag van vandaag te volgen is door talloze bezienswaardigheden in Alanya en oude steden in de omgeving. Niet ver van Alanya ligt onder meer de oude stad Syedra, waar je je kunt vergapen aan de ruïnes van de eens zo prachtige stad aan de zuilengangstraat. In Alanya zelf zijn er natuurlijk tal van bezienswaardigheden, zoals de Rode Toren, het kasteel en de Andizli-moskee. Terwijl cultuurliefhebbers ook waar voor hun geld krijgen in de talrijke musea in Alanya, zullen sportliefhebbers hier ook hun voldoening vinden en tijdens hun verblijf in Alanya bijvoorbeeld een raftingtour kunnen maken op de rivieren in het Taurusgebergte.
Over Alanya

De Turkse badplaats Alanya ligt ongeveer 135 km ten oosten van Antalya. Het is ook de hoofdstad van het gelijknamige district en heeft ongeveer 285.000 inwoners. De naam komt uit de 13e eeuw en betekent Aly-iy de stad Ala. In die tijd was de prachtige plek aan de Turkse Rivièra de winterresidentie van de Seltsjoekse sultan Rum Alaeddin Kai Kobad I, dus de stad werd naar hem vernoemd. De stad kreeg in 1933 de huidige naam Alanya van de beroemde Kemal Ataturk.

De Turkse Rivièra en het Cleopatra-strand

De Turkse Rivièra is erg populair bij toeristen. Naast het prachtige zandstrand genieten veel reizigers van het witte zandstrand en het heerlijke mediterrane klimaat. Cleopatra Beach is een van de mooiste en bekendste Turkse badstranden. Het ligt direct op het westelijke schiereiland van Alanya en niet ver van de Damlatas-grot. De schoonheid van dit gebied is opgedragen aan de beroemde Egyptische farao Cleopatra. De reiziger zal versteld staan ​​van de kristalheldere en hemelsblauwe zee. Talrijke rondvaartboten en watersporten zijn hier beschikbaar. Maar ook voor gezinnen met kinderen is een ontspannen strandvakantie ideaal.
In de directe omgeving van het strand zijn tal van hotelcomplexen en restaurants te vinden. Hier vinden vakantiegangers goed beheerde hotels die een ontspannen vakantie beloven. De hotels hebben over het algemeen goede beoordelingen. Het is moeilijk om hier een hotel met minder dan 4 sterren te vinden. Na een bewogen verblijf op het strand bent u van harte welkom in de nabijgelegen stad Antalya. De rustige winkels en vriendelijke verkopers wachten op u. Hier kunt u genieten van een ontspannende vakantie als onderdeel van een pakketreis. Deze vakantieregio is bijzonder gemakkelijk te bereiken. Een vlucht brengt je rechtstreeks naar de naburige stad Antalya. Van daaruit brengt de pendeldienst u in zeer korte tijd naar het gewenste hotel. U kunt altijd een relatief goedkope vakantie in Alanya doorbrengen.