Lara-Antalya

Het schattige Lara

De Lycische kust begint ten westen van Kemer met het ecotoeristische dorp Cirali. In vergelijking met de Turkse Rivièra zijn er bijna geen all-inclusive hotels van Cirali tot Oludeniz aan de Turkse Egeïsche Zee, 200 km verderop. Sommigen beschouwen Kaap Anamur in het uiterste oosten van de provincie Antalya nog steeds als een regio.
De Turkse Rivièra is de regio tussen Antalya-Lara en Alanya met Side als centrum.
Vervolgens beschrijf ik de afzonderlijke badplaatsen aan de Turkse Rivièra met hun eigenaardigheden.

Antalya-Lara

Lang zandstrand in het oosten van de provinciehoofdstad, 5-sterrenhotels met goede recensies en een korte transfertijd vanaf de luchthaven van Antalya.

Alanya

In de districtsstad Alanya zijn er vrij kleine hotels in het stadscentrum met goede verbindingen naar het nachtleven en het stadsleven. In Konakli, Türkler, Avsallar, Mahmutlar en Okurcalar bevinden zich grote all-inclusive hotels direct aan het zacht glooiende zandstrand van de meest oostelijke Turkse Rivièra. Alanya is ook de meest oostelijke badplaats aan de Rivièra.
De mooiste stranden aan de Turkse Rivièra
Bijna de hele kust van de Turkse Rivièra bestaat uit een zacht glooiend, aaneengesloten zandstrand. De enige uitzondering is het kiezelstrand in het centrum van Kemer en het Konyaalti-zandkiezelstrand in het centrum van Antalya.
Er zijn badplaatsen langs de 140 km lange kust tussen Antalya en Alanya. Tussendoor zijn er altijd een paar eenzame baaien. Ik heb ze in meer detail beschreven in mijn individuele reisgidsen naar de badplaatsen.
Fame Residence Lara & Spa, Lara, Turkse Rivièra, Turkije april 2023
Details
Het hotel heeft een zeer imposante en nobele lobby met prachtige kroonluchters. De ruime, groene tuin belooft ontspanning in een heerlijke ambiance.
kamer
De elegante kamers zijn voorzien van vloerbedekking en bijna allemaal hebben ze een balkon. De badkamers zijn erg modern. Aandacht! De kamers aan de landzijde hebben uitzicht op de straat en alleen een Frans balkon.

Of het nu voor groot of klein is .. Het zal hier zeker niet saai worden!
Stuk strand
Het prachtige privégedeelte van het Fame Residence Lara-strand is een genot voor zowel rustzoekers als watersporters.