Autoverzekering voor vakantie: wat moet je weten?

Veel mensen houden ervan om met hun auto op vakantie te gaan. Het scheelt een hoop gedoe en je hoeft geen uren te wachten op het vliegveld. Ben je ook van plan om binnenkort met je auto op vakantie te gaan naar het buitenland? Dan is het altijd handig om op tijd alles te rekenen voor je vertrekt. Een van de dingen die je zeker niet moet vergeten als je weggaat, is om even te kijken naar je autoverzekering. In dit artikel vertel ik je daar meer over!

Is je auto verzekerd?

Wanneer je besluit om met je auto naar het buitenland te gaan dan is waarschijnlijk al snel de vraag: is mijn autoverzekering ook geldig in het buitenland? Controleer de autoverzekering voordat je vertrekt om tijdens je reis misverstanden te voorkomen. Wat moet je vooraf goed controleren?

  • Je kunt eenvoudig zien in welke landen jouw verzekering geld door te kijken naar de groene kaart. Hierop staan namelijk alle landen waar je auto is verzekerd.
  • Controleer welke dekkingen in het buitenland gelden, zoals het regelen van vervangend vervoer.

De groene kaart

Het is altijd belangrijk dat je de groene kaart ook mee neemt wanneer je een autorit maakt naar het buitenland. Het is namelijk een bewijsmiddel dat jouw auto verzekerd is. Naast dit is het ook handig, aangezien er praktische informatie opstaan, zoals je polisnummer en nummers die je kan bellen tijdens schade of pech aan de auto.

Andere bestuurder

Geen stress! Wanneer je afwisselt van bestuurder, geldt de autoverzekering gewoon nog. De andere bestuurder moet natuurlijk wel een geldig rijbewijs hebben.

Een goede autoverzekering afsluiten is dus erg belangrijk. Bekijk hier de autoverzekering van Allianz Direct om zeker te zijn van een goede verzekeraar met veel ervaring en een professionele werkwijze.